Grijp je kans: samen zelfvoorzienend leven op een instapklare plek in de Eifel

Op een unieke plek in de Vulkaneifel staat de Densborner watermolen. Rondom de historische watermolen heb ik afgelopen jaren een educatief zelfvoorzienend groen belevenispark opgebouwd. De unieke historische watermolen is geheel werkend en compleet, en maakt ook stroom met waterkracht. Met de molen organiseer ik evenementen waarbij mensen zelf de molen bedienen, graan malen en met dat graan uiteindelijk brood of pizza eten. Behalve diverse evenementen en workshops, genieten groepen in de bistro-café van mijn heerlijke biologische verse lekkernijen en maaltijden. Sinds enkele jaren overnachten ook gasten in de B&B en op de camping.

Mijn droom is om samen met een groep gelijkgestemde mensen in de natuur en rust deze rijke instapklare plek te laten floreren. We kunnen gezamelijk de lasten en lusten dragen, en zo -ook financieel- de molen, de workshopruimte, de yurt, de biologische groente, het bouwen van een bloten voeten pad, belevenistuin, vogelbos, alles is mogelijk. Na opschoning van een terrein tegenover de molen, kunnen er tiny houses staan, waar kerngroep bewoners kunnen wonen. Zou jij kernbewoner willen worden?

Hoe wordt men een praktische idealist?

Mijn conclusie na bijna 10 jaar wonen en werken als horeca vrouw met een bed & breakfast verhuur:
ik kocht de molen In September 2008 en woon hier met mijn hond, 3 katten en 2 ezels met het idee van een zelfvoorzienend leven. Ik probeerde aan alle bouw regels en vergunningenstelsel te voldoen, die de autoriteiten van mij eisten. Er waren veel problemen, stress en heeft veel geld gekost. Ik heb veel geleerd van deze ervaringen. Ik begon na te denken hoe ik deze ervaringen met meer plezier in iets positief kan omzetten en verder geven kan.

Mijn motivatie

Ik wil meer controle hebben over mijn leven, meer evenwicht tussen het verdienen van geld en haast en rust. Een ontdekkingsreis tussen willen en moeten, tussen mens en natuur is belangrijk voor mij. Kortom: Ik wil een leven in overeenstemming met en in de natuur met gelijkgestemde mensen.

Visie voor de Densborner watermolen

Het doel van de Densborner watermolen als instelling op lange termijn. De Densborner watermolen wil een park zijn waar we zoveel mogelijk onze plannen kunnen realiseren om in een harmonieuze sfeer samen te kunnen leven, zoveel mogelijk in de zin van de Permacultuurfilosofie. De Densborner molen wil een dorps karakter op een moderne manier. Dit betekend zelfvoorzienend, zeggenschap over ons voedsel, duurzaam wonen, samenleven van oud en jong, natuur om je heen, gebruik van  gemeenschappelijke voorzieningen waar in de persoonlijke en individuele privacy in ieder geval moet worden gewaarborgd.
Er zal kerngroep met 6-8 personen ontstaan waarin de watermolen als middelpunt fungeert, geen scheiding tussen werk en vrije tijd alles vloeit harmonisch in elkaar, moeilijkheden worden beschouwd als een ontwikkelingskans, geld als middel en niet als doel, nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Financieel

De bouwkosten zijn achter de rug en het perceel is nu klaar en winstgevend. Het gaat mij niet om winst maken, maar om samen met gelijkgestemden te werken en wonen. Financieel is het grove plan nu dat ieder een maandelijks bedrag vooruit betaalt voor vaste gebruikslasten (electriciteit water e.d.) en dagelijks een verse maaltijd. Dit geld gaat in een pot, waar óók alle inkomsten van het goed lopende bedrijf in gaan. Iedereen werkt een vast aantal uur mee in de tuin, eigen workshops, evenementen, de bed&breakfast, de keuken, enz. Aan het einde van het jaar houden we per persoon een vast borgbedrag in de pot, betalen we uit de pot een vast bedrag aan perceel onderhoud & infrastructuur, en de rest van de pot betalen we aan iedereen uit.

Wie zoek ik?

Zie je aanknopingspunten in bovenstaand verhaal? Zie jij het zitten om samen te leven en werken? Nieuwe woonstijl zoekende zijn hartelijk welkom, om jouw kleine huis, Tiny House of modulaire huis hier op het terrein neer te zetten. Pioniers, natuurliefhebbers, biologische boeren, experimentele koks, kunstenaars, groepen en individuen. U kunt ze hier allemaal tegen komen. Plant je vlag! Druk er je stempel op. Meld je aan als je op deze unieke plek in de vulkanische Eifel – zonder lichtvervuiling en vervuilende industrie- medebewoner van de kerngroep wilt worden. Gebruik deze kans om een lid van de kerngroep te worden. Verzeker je van een plaats op deze prachtige locatie, voor je zelf gebouwde of gekocht TINY House. Momenteel 8 plaatsen beschikbaar. Wonen en werken waar andere mensen op vakantie komen.

Wat denk jij: nu of nooit? Onderzoek je eigen kompas eens. Laat het hieronder weten!

Uw naam (verplicht)

Uw E-Mail-Adres (Verplicht)

Betreft

Uw bericht

captcha

 

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.